Właściwości masła shea

Ostatnio coraz popularniejszym półproduktem kosmetycznym jest masło shea.  Uzyskiwane jest ono z rosnącego w Afryce drzewa masłosz parka. Podczas  pierwszego pozyskiwania olejku z tej rośliny, jaki ma właśnie formę masła, zbierający świętują. W tamtych rejonach masło shea albo inaczej karite, stosowane jest na wiele sposobów – zarówno w kuchni, ale również w pielęgnowaniu skóry i…